Basiscursus Hout

Naaldhout, loofhout, geen houtsoort is hetzelfde. Kennis hebben over het product waarmee dagelijks gewerkt wordt, leidt tot meer betrokkenheid. Waar komt het hout dat door mijn handen gaat vandaan? Welke eigenschappen en kenmerken heeft het? Waar kan het voor worden gebruikt? En waarom is de ene houtsoort beter geschikt voor bepaalde toepassingen dan een andere houtsoort? Zoveel vragen, zoveel antwoorden!

                                    

Resultaten
Tijdens deze studiedag zullen de deelnemers hun basiskennis op het gebied van hout en houtsoorten opfrissen, actualiseren en vergroten. Door deze praktijkgerichte kennis kunnen deelnemers in het vervolg klanten en opdrachtgevers beter te woord staan en adviseren.

Voor wie
Bedoeld voor een ieder die vanwege de uitvoering van zijn of haar (nieuwe) functie gebaat is bij een gedegen basiskennis over hout en houtsoorten. Geschikt voor medewerkers in de houthandel, timmer,- en bouwbranche. Ook bijzonder geschikt voor ondersteunend personeel (administratie, receptie).

Inhoud
- Kenmerken van naaldhout en loofhout
- Eigenschappen van hout
- Kwaliteiten en maten
- Duurzaamheid
- Drogen, bewerken, afwerken, lijmen
- Onvolkomenheden
- Vochtgehalte
- De juiste houtsoort in de toepassing

Onderwijsvorm
Tijdens deze studiedag wordt veel gebruik gemaakt van praktijkvoorbeelden en opdrachten, ter ondersteuning en verduidelijking van de theorie.

Prijs, locatie en data
Vraag hier de brochure aan.