Cursussen

IEB organiseert opleidingen, trainingen, studiedagen en cursussen met hout als gemeenschappelijke factor. Want ook binnen de houthandel, timmerindustrie en bouw blijft het opleiden van medewerkers een must.

Cursussen

Praktisch, met concrete handvaten om direct toe te passen binnen uw eigen werk; dat zijn de cursussen van IEB. De cursussen zijn altijd een combinatie tussen theorie en praktijk. Naast de presentatie van de theorie wordt er gewerkt met voorbeelden en opdrachten. Ons motto is “leren van elkaar”: er is dan ook volop ruimte voor interactie, vragen en netwerken.

Voor wie

De cursussen en excursies van IEB zijn bedoeld voor alle mensen die werken binnen de hout-, timmer- en bouwbranche. Met meer kennis werkt u aan een duurzame branche en geeft u een betrouwbaar advies. Tijdens een uitgebreide lunch kunt u bovendien netwerken met collega’s en vakgenoten.

Excursies

De excursies van IEB zijn een leerzame ervaring in een bijzondere omgeving. Samen met een expert gaat u op pad om bijvoorbeeld in het bos, in een houtzagerij of op een bouwlocatie te kijken. Op elke locatie zorgen wij voor een unieke beleving die aansluit bij het thema en de plek.
De excursies zijn door iedereen te volgen en het bijzonder geschikt voor mensen die ook een theoriecursus (met dezelfde inhoud) hebben gevolgd.
Op al onze opleidingsactiviteiten zijn de Algemene Bepalingen Opleidingen van toepassing.

Incompany

Op verzoek organiseren wij cursussen binnen uw eigen bedrijf. Deze cursussen zijn altijd op maat: wij stemmen de inhoud af op uw bedrijf en uw vraag. Er wordt gebruik gemaakt van uw eigen producten/machines en de inhoud wordt toegespitst op uw eigen bedrijfsprocessen.

Basiscurus Hout

Meer kennis over het product waarmee u dagelijks werkt. Alles over hout: soorten, oorsprong, eigenschappen, toepassingen en duurzaamheid.

Bekijk

Basiscursus Plaatmateriaal

Meer kennis over het product waarmee u dagelijks werkt. Alles over plaatmateriaal: soorten, oorsprong, eigenschappen, toepassingen en duurzaamheid.

Bekijk

Cursus Visueel sorteren hout

Vanuit NEN-EN14081 wordt vereist dat kennis aantoonbaar is. Daarom leert u bij deze cursus de basisvaardigheden: het sorteren op sterkte en het herkennen van houtkwaliteit.

Bekijk

Cursus Houtskeletbouw

Meer kennis over de bouwmethode houtskeletbouw. U leert over: de voordelen, toepassingsmogelijkheden, bouwfysica etc.

Bekijk

Cursus houttoepassingen: Houtverbindingen

Elk jaar nodigt IEB een expert uit om een bepaalde houttoepassing te bespreken. Met onze curus leert u meer over houtverbindingen.

Bekijk

Cursus Klantadvies en Verkoop Hout

Al is uw product nog zo mooi en/of duurzaam, het verkopen ervan is een vak apart. U leert hoe u klanten binnen de houtbranche aanspreekt, advies geeft en aan uw bedrijf kunt binden.

Bekijk

Excursie: Van boom naar plank

In het bos komt u alles te weten over hout: vanaf de groei tot aan det toepassingen, deze dag geeft je in een vogelvlucht inzicht in het proces van boom tot plank.

Bekijk

Excursie: Studiereis Visueel Sorteren

Leren houtkwaliteit herkennen op een Zweedse zagerij! Tijdens deze studiereis kunt u uw kennis over deze kwaliteitssortering en het machinaal en visueel sorteren bijspijkeren binnen een bijzonder mooie omgeving!

Bekijk

Excursie: Brandhout Stook Experience

Goed stoken is een kunst. Tijdens de cursus leert u in theorie en in de praktijk hoe u goed stookt. Dit levert een warme, sfeervolle ervaring op in een ontspannen sfeer.

Bekijk