Basiscursus Plaatmateriaal


Deze basiscursus mag u niet missen als u te maken heeft met houtachtige plaatmaterialen, zoals spaanplaat, OSB, vezelplaat, meubelplaat en triplex. Tijdens de cursus leert u alles over de eigenschappen, de verwerking en de toepassingen. Wanneer men meer weet over plaatmateriaal gaat men bewuster om met het product en geeft u met meer vertrouwen en overtuiging een gedegen advies.

Er is een breed assortiment plaatmaterialen beschikbaar, bijvoorbeeld Spaanplaat, OSB, vezelplaten (o.a. board, MDF, HDF), meubelplaat, Triplex enz enz. Plaatmaterialen zijn -mits goed gekozen en op de juiste manier verwerkt- uitstekend geschikt voor gebruik in de bouw, zowel binnen als buiten. Welk materiaal het beste gebruikt kan worden in de toepassing is onder andere afhankelijk van de gebruikte houtsoorten, de opbouw, samenstelling en duurzaamheid van de plaat. Tijdens deze studiedag beperken we ons tot de houtachtige plaatmaterialen. Per hoofdgroep (plaatsoorten) worden de volgende onderwerpen besproken: grondstoffen, verlijming en toeslagstoffen, eigenschappen: (sterkte en duurzaamheid toepassingen), afwerking, verwerkingsvoorschriften, verwijzing naar Europese normen, toepassingen en advies over keuze materiaal. Tijdens de cursus wordt de theorie afgewisseld met praktijkvoorbeelden en films. Onder het genot van een uitgebreide, gezonde lunch kunnen de deelnemers bovendien nog eens napraten en netwerken met collega’s.


Over de Basiscursus Plaatmateriaal

Deze cursus is bedoeld voor eenieder die vanwege de uitvoering van zijn of haar (nieuwe) functie gebaat is bij een gedegen basiskennis over houtachtige plaatmaterialen. Geschikt voor medewerkers werkzaam in diverse functies in o.a. de houthandel, plaatmaterialenhandel, bouwmarkten, bouwbedrijven. Ook bijzonder geschikt voor ondersteunend personeel (administratie, receptie).

U krijgt
-  Een inspirerende en leerzame dag met collega’s
-  Theoretische kennis die eenieder direct kan toepassen in zijn/haar werk
-  Cursusmateriaal: alle theorie in een overzichtelijk document
-  Gelegenheid tot netwerken
-  Een uitgebreide en gezonde lunch
-  Cursisten ontvangen een certificaat van deelname


Praktische informatie

-  Prijs: € 425,- (excl BTW)

-  Duur: 1 dag

-  Locatie: kantoor IEB, te Wilp

-  Datum: nader te bepalen

-  Minmaal aantal deelnemers: 6

-  Deze cursus is ook Incompany aan te vragen

-  Deze cursus is erkend door de SSWT. Informeer vooraf bij de SSWT naar de uitgebreide

Vul het onderstaande formulier in voor meer informatie of om u op te geven:

Door het gebruik van dit formulier gaat u akkoord met de opslag en beheer van uw data door Ingenieursbureau Evan Buytendijk B.V., onze algemene voorwaarden en het privacybeleid.