Cursus visueel sorteren hout

Hout visueel op sterkte kunnen sorteren, is een belangrijke vaardigheid voor houtsorteerders en bestekzoekers. Een voorwaarde voor de invoering van CE-markering op constructief hout (sinds 1 januari 2012) is dat de medewerkers die verantwoordelijk zijn voor het sorteren van hout, op het gebied van visueel hout sorteren een instructie/opleiding hebben gevolgd. Het vlot en op de juiste wijze leren sorteren van hout staat tijdens deze trainingen centraal.

Deze cursus is beschikbaar in een naaldhout- en loofhout-variant en wordt altijd gegeven binnen uw eigen bedrijf.

Onze docenten zijn experts op het gebied van visueel hout op sterkte sorteren en kunnen de kennis op dit gebied als geen ander overdragen. 

Hout visueel op sterkte sorteren is een vaardigheid, dit betekent dat je daadwerkelijk moet oefenen om dit onder de knie te krijgen. Daarom wordt in deze training, na een korte theoretische uitleg, met name aandacht besteed aan het aanleren van de vaardigheden door middel van praktijkgerichte oefeningen. Dit betekent dat de deelnemers zelf aan de slag zullen gaan. Directe en gerichte individuele feedback op de verrichtingen van de cursisten, zorgt voor een optimaal leereffect. De groepen worden bewust klein gehouden, waardoor er veel persoonlijke aandacht is.

Aanbevolen wordt om jaarlijks een herhalingstraining van één dag te houden. Op deze dag wordt de kennis opgehaald en worden de vaardigheden weer even goed geoefend. Een afsluitende toets wijst uit of men de vaardigheden (nog steeds) goed onder de knie heeft.

Informatie Cursus visueel sorteren hout

Deze cursus is voor medewerkers in de timmer-, hout-, en bouwbranche die ten behoeve van het uitvoeren van hun (nieuwe) functie verantwoordelijk zijn voor het sorteren van hout en/of ten behoeve van het zoeken van bestekken.

U krijgt
-  Een inspirerende en leerzame dag met collega’s
-  Theoretische kennis en vooral praktische vaardigheden die eenieder direct kan toepassen in zijn/haar werk
-  Cursisten ontvangen een certificaat wanneer zij geslaagd zijn

Praktische informatie
-  Prijs: op aanvraag
-  Duur: 1 dag
-  Locatie: altijd incompany
-  Datum: in overleg
-  Deze cursus is beschikbaar in een naaldhout- en loofhout-variant

Vul onderstaand formulier in voor meer informatie of om u op te geven: