EUTR Leveranciersaudit

 
EUTR Leveranciersaudit

Een Marktdeelnemer dient de risico’s op illegale kap en -handel d.m.v. het Stelsel van Zorgvuldigheidseisen tot een verwaarloosbaar niveau te brengen, voordat het product op de markt wordt geplaatst. Afhankelijk van het type en aard van de risico’s zijn verschillende risico mitigerende maatregelen mogelijk.

Een leveranciersaudit is een risico-mitigerende maatregel, die genomen wordt wanneer risico’s niet op een andere manier tot verwaarloosbaar niveau gebracht kunnen worden. Bij een leveranciersaudit wordt de aanvoerketen fysiek gecontroleerd op het voldoen aan alle regelgeving. Op basis van een vooropgezet auditschema vinden controles plaats bij bijvoorbeeld de zagerij en het bos in het land van herkomst.

IEB voert regelmatig leveranciersaudits uit, bijna overal ter wereld. Daarbij combineert IEB jarenlange auditervaring met uitgebreide kennis van de EUTR. Door het laten uitvoeren van een leveranciersaudit door IEB als onafhankelijke, gespecialiseerde partij, bent u er zeker van dat de audit op een verantwoorde manier wordt afgenomen en alle aspecten van de EUTR worden gecontroleerd.

Het auditrapport dient als bewijs van de genomen risico mitigerende maatregel. Neem contact op met IEB voor vragen over de EUTR Leveranciersaudit of wanneer u een EUTR Leveranciersaudit wilt laten uitvoeren.

Gerelateerde artikelen:

EUTR Leveranciersaudit

Wilt u één of meer EUTR leveranciersaudit(s) laten uitvoeren? Neem dan direct contact met ons op.

Wij reageren binnen 24 uur!

Of neem contact op met een consultant

^