Keuringen en Certificeringen

Medewerkers van IEB kunnen vanwege hun kennis en ervaring ingezet worden bij zakelijke en privé conflicten over geleverde kwaliteiten, foutieve toepassingen van hout en houtproducten. 

Onafhankelijk en deskundig advies

Als deskundige op het gebied van hout, zijn wij uw onafhankelijke partner bij keuringen, inspecties, geschillen en conflicten.Wij werken voor zowel zakelijke als particuliere klanten, aan de kant van de afnemer, of van de leverancier. Zo ontvangen wij onder andere verzoeken van gemeenten, provincie, aannemers, leveranciers, rechtbank, advocaten. 

Bijvoorbeeld:
- Bepalen / beoordelen van houtkwaliteiten
- Keuren van damwanden, sluisdeuren, bruggen, oeverbeschoeiingen
- Bepalen oorzaken van loslatende lijmverbindingen in kozijnen
- Gebreken in gelamineerde spanten
- Loslatende wand- en gevelbekleding
- Klachten over houten vloeren, parket, meubelen
- Beoordelen afgekeurde partijen hout
- Bepalen houtvochtgehalte
- Foutief hout gebruik in de bouw

FSC® PEFC™ Certificering

IEB begeleidt o.a. houthandel, timmerindustrie, bouw, hoveniers, schilders, grafische sector, drukkerijen, woningcorporaties en houtzagerijen bij het behalen van een FSC® / PEFC™ certificaat. Dit kan op basis van individuele certificering, maar ook als groepscertificering. Let op: Alléén als u in het bezit bent van het CoC-certificaat, mag u uw hout(producten) met de bijbehorende FSC® en/of PEFC™- claim leveren of doorverkopen!

Online PEFC™ boscertificering
Om de aanmelding bij het PEFC™ groepscertificaat zo eenvoudig mogelijk te maken, heeft IEB een gebruiksvriendelijk online systeem ontwikkeld. Met het doorlopen van een eenvoudige online checklist kan snel worden vastgesteld of het huidige beheer(plan) aan de eisen van de PEFC™ Standaard Nederland voldoet, en zo niet, op welke punten er verbeteringen nodig zijn.

ErBo controles
IEB is door de SKBNL erkend als Controlerende Instelling. Dit betekent dat wij de jaarlijkse controles, de toelatingsaudits, de heraudit na drie jaar en eventuele hercontroles mogen uitvoeren bij de ErBo-deelnemers.

Maak een keuze uit het menu om meer over bovengenoemde onderwerpen te lezen.

Inspectie door IEB

Neem vrijblijvend contact met ons op als wij iets voor u kunnen betekenen!