Gecertificeerd papier & drukwerk

Steeds meer bedrijven zullen in het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen overstappen op papier en drukwerk voorzien van een duurzaamheidskeurmerk. Dit keurmerk (FSC®, PEFC) geeft de zekerheid dat het hout dat gebruikt is om papier te maken, afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen.

Om er zeker van te zijn dat papier (drukwerk) afkomstig is uit een gecertificeerd bos, moet het papier in de hele handelsketen (Chain-of-Custody) kunnen worden gevolgd. Dat betekent dat alle bedrijven in de keten gecertificeerd moeten zijn. Zonder eigen certificaat kan een bedrijf dus geen FSC/PEFC-papier of drukwerk leveren.

Drukkerijen
Wilt u als drukkerij een duurzaamheidskeurmerk gebruiken, dan moet u aan de volgende eisen voldoen:
- FSC/PEFC gecertificeerd zijn voor de C-o-C
- FSC/PEFC gecertificeerd papier of karton toepassen
- In het bezit zijn van een (door een certificeerder) goedgekeurde procedure voor logogebruik op papier
- In het bezit zijn van een goedkeuring voor het logogebruik 

Let op:
het gebruik van het FSC/PEFC-logo, maar ook een vermelding
‘dit product is gedrukt op FSC/PEFC-papier’, is niet toegestaan
voor een niet-gecertificeerde drukker.

Certificeren van grafische industrie door IEB
IEB begeleidt bedrijven binnen de grafische sector (grafische industrie, drukkerij, uitgeverij, grafisch vormgevers) bij het behalen van een FSC en/of PEFC certificaat. Wij kunnen u uitvoerig informeren over welk certificaat het beste bij u past.

Groepscertificering
Kleinere organisaties kunnen, als ze voldoen aan de daaraan gestelde voorwaarden, deelnemen aan de groepscertificering door zich aan te sluiten bij ons groepscertificaat. Het voordeel van groepscertificeren is dat de kosten lager zijn en dat de groepsbeheerder veel taken voor u uit handen neemt.

Neem voor meer informatie contact met ons op via het contactformulier.