Certificeringen FSC en PEFC

Wilt u bijdragen aan de bescherming van bossen? Met een duurzaamheidscertificaat toont u aan dat u verantwoord omgaat met bos en dat u staat voor een duurzame houtbranche. Bij ons kunt u een duurzaamheidscertificaat behalen en hierna gecertificeerde houtproducten verwerken en/of verkopen.
Binnen 2-4 weken uw certificaat

Bij IEB zijn de stappen om uw certificaat te behalen snel gezet. Na uw aanmelding volgt een intakegesprek inclusief nulmeting. Wij maken voor u een passend voorstel voor onze begeleiding. Na akkoord op ons voorstel maken wij aan de hand van de verkregen informatie tijdens de intake een bedrijfsspecifiek handboek. Tijdens een initiële audit krijgt uw personeel instructie. Hierna wordt het certificaat afgegeven. Wij komen eenmaal per jaar langs voor een controle /audit.Duurzaam hout: FSC en PEFC

Wereldwijd zijn er twee grote keurmerken voor hout (-producten): FSC® en PEFC™. FSC® en PEFC™ zijn Chain of Custody certificeringen (CoC). Dit houdt in dat de hele handelsketen, van boom tot plank en van bosbeheerder tot eindgebruiker gecertificeerd moeten zijn om een FSC® en/of PEFC™ label te mogen gebruiken.

Lees meer over FSC®

Lees meer over PEFC™


Groepscertificering FSC® en/of PEFC™
 
Kleinere organisaties kunnen, als ze voldoen aan de daaraan gestelde voorwaarden, deelnemen aan de groepscertificering. Bij een groepscertificering nemen wij als groepsmanager veel taken voor u uit handen: u hoeft zelf alleen de interne traceerbaarheid van het gecertificeerde houtproduct vast te leggen. Bovendien zijn de kosten van een groepscertificering lager dan die van een individuele certificering.

Voldoet u niet aan deze voorwaarden dan komt u in aanmerking voor een individuele certificering. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Lees meer over groepscertificering.

 

Duurzaam bos: PEFC - Boscertificering en ErBo

Er zijn twee belangrijke keurmerken die de bescherming van bossen waarborgen: PEFC™-boscertificering en ErBO (Erkenningsregeling Bosaannemers).


PEFC™ Boscertificering
Met het PEFC™ boscertificaat toont u aan dat uw bosbeheer duurzaam is en kunt u uw hout en biomassa als duurzaam geproduceerd op de markt brengen. PEFC™ hanteert een bosstandaard die goed aansluit bij de Nederlandse markt. U dient zicht als boseigenaar te houden aan deze standaard om gecertificeerd te kunnen zijn (en blijven).

Lees meer over PEFC™-Boscertificering.


ErBo

ErBo staat voor Erkenningsregeling Bosaannemers. De regeling draagt zorg voor de kwaliteit van het werk in het bos. ErBo erkende aannemers werken op een verantwoorde en veilige manier. Verantwoord, omdat er rekening wordt gehouden met dieren en planten. Veilig, omdat er rekening wordt gehouden met omstandigheden voor de werknemer.

Lees meer over ErBo.