PEFC Boscertificering

 
PEFC Boscertificering

Ontdek de Nederlandse PEFC-standaard voor duurzaam bosbeheer, die gedetailleerde eisen definieert waaraan het bosbeheer in Nederland moet voldoen om in aanmerking te komen voor een gerespecteerd PEFC-certificaat.

Waarom PEFC Boscertificering?

Als inkopers van hout en houtproducten worden overladen met vragen over ‘duurzaamheid’ en ‘MVO’, evenals de kritische vraag of het product ‘gecertificeerd’ is, neemt de druk toe. Deze vragen komen niet alleen vanuit interne organisaties, maar ook van bezorgde consumenten. Bedrijven streven vaak naar een duurzaamheidsbeleid, waar ‘duurzaam’ een centrale rol speelt. De groeiende maatschappelijke druk om verantwoord te handelen wordt steeds prominenter.

In dit landschap wordt de vraag naar duurzaam en gecertificeerd hout steeds vaker gesteld aan boseigenaren. Het ontbreken van certificering maakt hout aanzienlijk minder aantrekkelijk voor verkoop, vooral wanneer klanten er expliciet om vragen.

Als antwoord op deze groeiende vraag is het internationaal erkende PEFC-keurmerk een uitstekende oplossing. Met het uitgebreide eisenpakket van PEFC kan de boseigenaar garanderen dat de duurzaamheidseisen van opdrachtgevers op alle fronten worden nageleefd. Een bos dat PEFC-gecertificeerd is, vormt de basis voor gecertificeerde houtproducten.

Voor Nederlandse boseigenaren is het PEFC-certificaat een onbetwistbaar bewijs, afgegeven door een onafhankelijke certificeerder, dat hun bos op een maatschappelijk verantwoorde wijze wordt beheerd. Hiermee voldoen ze aan de Sustainability Benchmark van het PEFC-keurmerk."

De PEFC bosstandaard is op nationaal niveau opgesteld, daarbij wordt rekening gehouden met

  • Het onderscheid tussen boseigenaren met minder dan 5 ha, 5 tot 200 ha en boseigenaren met meer dan 200 ha;
  • Bestaande wet- en regelgeving zodat onnodige controle achterwege kan blijven;
  • Het uitgangspunt dat duurzaam bosbeheer een aanpak is die slechts gedeeltelijk in getallen te vatten is en vooral zich uit in de houding van de boseigenaar.

Kosten van PEFC Boscertificering

Wilt u advies of bemiddeling omtrent uw boscertificering? IEB helpt u graag verder. Neem contact op voor een vrijblijvende offerte op maat.

Groepsmanager PEFC-boscertificering: Bosgroepen

Bekijk hier de brochure PEFC boscertificering

Bekijk hier de lijst met certificerende instellingen

Gerelateerde artikelen:

PEFC Boscertificering

Wilt u meer informatie over PEFC Boscertificering? Neem dan direct contact met ons op.

Wij reageren binnen 24 uur!

Of neem contact op met een consultant