Wat is FSC Recycled? 

FSC recycled een belangrijk onderdeel voor de circulaire economie

Bewust omgaan met grondstoffen. 
De FSC recycled label is geïntroduceerd omdat teruggewonnen materiaal steeds belangrijker wordt en de daarmee samenhangende bescherming van de bossen, wereldwijd. 
Producten met dit label hebben de garantie dat al het hout of papier in het product afkomstig is van gebruikt materiaal.
De CO2 blijft opgeslagen in het hout en daarmee een duurzaam product welke belangrijk onderdeel vormt in de circulaire economie

Het FSC recycled label

Houten producten met het FSC recycled label zijn gecontroleerd door een onafhankelijke partij (IEB). Producten met het recycled label bestaan uit ten minste 85% post-consumer teruggewonnen materialen (en de rest uit pre-consumer gerecycled materiaal), d.w.z. hout of houtvezels die zijn teruggewonnen van een product na het gebruik van oorspronkelijke beoogde doel door personen of bedrijven. Bij papier dienen alle grondstoffen uit gerecycled materiaal te bestaan en is elke verhouding tussen pre- en post-consumer recycled materiaal toegestaan. 

FSC recycled garantie

Het FSC recycled label is geen garantie dat het het hout in de producten uit een FSC gecertificeerd bos afkomstig is. Het is wel een garantie dat de materialen zijn teruggewonnen van pre-consumer en/of post-consumer en voor een tweede of meerdere gebruiksdoeleinde gebruikt gaat worden. 


FSC mix label

FSC gecertificeerde teruggewonnen materialen kunnen ook gebruikt worden in producten met een FSC mix label.

Het Chain of Custody programma levert de normen voor inkoop teruggewonnen materialen, met betrekking tot de aankoop, verificatie en classificatie van teruggewonnen materialen voor gebruik in FSC gecertificeerde producten. 


FSC recycled


Een aanvulling op uw FSC groepscertificaat is FSC recycled. 
Wilt u de claim recycled gaan gebruiken? Neem dan contact op.