Zwedenreis IEB Team


 

Van 17 t/m 21 september wordt er een studiereis georganiseerd naar Zweden; het IEB-team is eind februari 2018 op voorverkenning geweest. De studiereis in september is voor iedereen die kennis wil opdoen over hout, houtzagerijen en in het bijzonder over hout sorteren volgens de Scandinavische Sorteerregels (binnen houtkringen ook wel bekend als: Het Grijze Boekje versie 2016). 

De cursuslocatie is bij Ingarps Trävaror, een middelgrote houtzagerij gelegen vlakbij Eksjö. Ingarps beschikt over diverse productiefaciliteiten zoals machinaal op sterkte sorteren, vingerlassen en hout verduurzamen. De cursus wordt verzorgd door Evan Buytendijk. Hij neemt je mee naar houtzagerijen en naar bospercelen waar hij tevens uitleg geeft over duurzaam bosbeheer. Op de laatste dag wordt een examen afgenomen door Chister Uddh, een Zweeds deskundige die jarenlang Zweedse sorteerders heeft opgeleid. De voertaal van de training is Nederlands en Engels. 

Naast de intensieve training kan je genieten van het prachtige landschap en de cultuur van Zweden. Het ultieme “zwedengevoel” wordt vergroot door het verblijf in een hotel gebouwd in typisch Zweedse stijl en de mooie uitzichten.

Om je op te geven voor de studiereis klik hier.

 

Terug naar het overzicht