EUTR: Onafhankelijke leveranciersaudits

 
EUTR: Onafhankelijke leveranciersaudits

Volgens uw zorgplicht (Due Diligence) systeem zijn er vele factoren die kunnen duiden op risico’s binnen uw supply chain, bijv. via rapporten van internationale organisaties en het niveau van corruptie in het land van herkomst. Wanneer er sprake is van een niet-verwaarloosbaar risico, dan zult u risico beperkende maatregelen moeten nemen voordat het product op de Europese markt gebracht mag worden. Deze maatregelen moeten er op gericht zijn om de geïdentificeerde risico’s effectief te kunnen mitigeren.

Het uitvoeren van een onafhankelijke audit in het land van herkomst is een effectieve maatregel om risico’s te mitigeren. In bepaalde gevallen is een onafhankelijke audit zelfs voorgeschreven als enige methode om risico’s te kunnen mitigeren. Volgens het Guidance – Risk Mitigation measures document moeten audits o.a. voldoen aan internationale of Europese standaarden (ISO-guides of ISEAL codes) en veldbezoeken of andere manieren bevatten om de plaats van kap te controleren, bijvoorbeeld door satelliet- of GPS data.

Wanneer u meer wilt weten over het laten uitvoeren van een onafhankelijke audit in uw supply chain, dan kunt u contact opnemen met IEB. Wij zijn als onafhankelijk adviesbureau gespecialiseerd in het begeleiden van bedrijven op het gebied van de EUTR en het uitvoeren van leveranciersaudits in herkomstlanden.

Gerelateerde artikelen:

Meer informatie?

Vul het onderstaande formulier in voor meer informatie.

Wij reageren binnen 24 uur!

Of neem contact op met een consultant