IEB Studiereis Zweden

 
IEB Studiereis Zweden

De IEB (ingenieursbureau Evan Buytendijk BV) studiereis naar Zweden is speciaal samengesteld voor diegene die tijdens hun dagelijkse werkzaamheden te maken hebben met o.a. vurenhout (de houtsoort waar Nederland eeuwenlang al mee bouwt). Hoofddoel van deze studiereis is kennis opdoen ten aanzien de Scandinavische sorteerregels en de houtindustrie in Scandinavië.

Er worden drie indrukwekkende zagerijen (Eksjö Industri, zagerij Sweden Timber en Ingarps Trävaror) bezocht en het ultieme Zwedengevoel wordt vergroot door het verblijf in een hotel gebouwd in typisch Zweedse stijl aan de rand van een prachtig Zweeds meer.

In de week van 16 t/m 20 september 2019 staat er weer een IEB-studiereis naar de Zweedse zagerij Ingarps Trävaror gepland. Tijdens deze week zullen cursisten een inzicht krijgen in het gehele proces van houtverwerking zoals het bij veel zagerijen het in Zweden eraan toegaat.

Tevens zullen wij een bezoek brengen aan de bossen en getuige zijn bij de oogst van de bomen en krijgen we uitleg over duurzame bosbeheer in Zweden.

Daarnaast zal een houtverduurzamer bezocht worden welke meerdere verfstraten in productie heeft.

Leidraad van deze studiereis is het grijze boekje welke de basis vormt de Scandinavische kwaliteitsklasse en formeel de basis vormt voor de inkoop- en verkoopcontracten. Op de een na laatste dag van de studiereis zal een examen worden afgenomen om te beoordelen worden of de opgedane kennis ten aanzien het sorteren volgens het grijze boekje voldoende is geweest.

Maar naast al het leren zullen we ook de Zweedse cultuur gaan proeven en genieten van de prachtige landschappen en de goede Zweedse keuken.

Terugkijkend naar de studiereizen van afgelopen jaren kan gezegd worden dat bij de deelnemers de passie voor duurzame hout(producten) wordt vergroot en het een basis vormt voor een iedere die meer wil weten van vurenhout!

Wij zijn een onafhankelijk bureau met een unieke combinatie aan kennis en kunde op het gebied van hout. Naast de organisatie van de reis naar Zweden geeft IEB ook opleidingen en trainingen met hout als gemeenschappelijke factor. Want binnen de houthandel, timmerindustrie en bouw blijft het opleiden van medewerkers een must.

Gerelateerde artikelen:

Meer informatie?

Vul het onderstaande formulier in voor meer informatie.

Wij reageren binnen 24 uur!

Of neem contact op met een consultant