Voor elk groepslid een boom!

 
Voor elk groepslid een boom!

Op vrijdag 13 december j.l. heeft Ingeniersbureau Evan Buytendijk ruim 250 bomen geplant in het bos van de gemeente Epe (PEFC bos gecertificeerd). Gelukkig hebben wij dit niet alleen hoeven doen, maar kregen wij hulp van de kinderen van groep 3 tot en met 6 van de OBS de Sprenge Emst.

Het begon ’s morgens allemaal op de school met een leerzame presentatie welke door Evan Buytendijk gegeven werd. In de presentatie kwamen belangrijke aspecten naar voren zoals:

  • Wat is het nut van duurzaam bosbeheer?
  • Wat doet een bos allemaal?
  • Wat leeft er in het bos en wat is een duurzame houtketen?

Na de gastles stond een groot aantal ouders klaar met hun auto om de kinderen richting de Bosschuur nabij de Dellenweg in Epe te gaan, want daar moest het allemaal gebeuren. Een aantal medewerkers van het bosbedrijf Gemeente Epe, stonden klaar om te kinderen op te vangen en te helpen bij het planten van de douglas, berken en Noorse esdoorn.

Met veel enthousiasme gingen de kinderen in tweetallen aan het werk. Het werken met een schop viel niet mee, maar na wat aanwijzingen is het allemaal gelukt. De kinderen ontvingen na afloop een goodiebag met daarin verschillende verassingen en een klein boompje welke beschikbaar zijn gesteld door o.a. PEFC Nederland.

Gerelateerde artikelen:

Meer informatie?

Vul het onderstaande formulier in voor meer informatie.

Wij reageren binnen 24 uur!

Of neem contact op met een consultant