Eenzame bosbaas

 
Eenzame bosbaas

Een mooi voorbeeld van een boseigenaar die zijn areaal laat certificeren.

Met een PEFC boscertificaat laat u aan de buitenwereld zien dat uw bos op een duurzame manier wordt beheerd.

Wereldwijd zijn er ongeveer één miljoen boseigenaren die hun areaal hebben gecertificeerd. Een nieuwe regeling bij PEFC maakt het mogelijk dat ook bomen buiten het bos onder de certificering kunnen vallen. Vooral gemeenten hebben veel bomen langs wegen en parkjes, en die kunnen ook meedoen aan de certificering.

Als particulier kunt u ook een verschil maken. Wanneer u producten koopt met het PEFC logo, dan weet u dat de materialen van uw producten afkomstig zijn uit een duurzaam beheerd bos.

Het zal ook u niet zijn ontgaan dat het klimaat aan het veranderen is. Ook in dat licht is het van belang dat we de longen van de aarde, dus bossen, in stand houden.

Bossen leggen CO2 vast. Wereldwijd zijn er nog heel veel gebieden waar bos verdwenen is. Met herbebossing van die gebieden kunnen we dus de hoeveelheid CO2 die de bomen uit de lucht halen sterk vergroten.

Bent u boseigenaar en bent u nieuwsgierig naar boscertificering? Ingenieursbureau Evan Buytendijk helpt u graag verder. Neem voor meer informatie gerust vrijblijvend contact met ons op.

Gerelateerde artikelen:

Meer informatie?

Vul het onderstaande formulier in voor meer informatie.

Wij reageren binnen 24 uur!

Of neem contact op met een consultant