Cursus Kruislaaghout bouwt aan de toekomst

 
Cursus Kruislaaghout bouwt aan de toekomst

De bouw móet koste wat kost een essentiële rol spelen in het rechtzetten van de klimaatontreddering. Zij neemt wereldwijd 50% van het grondstoffengebruik voor haar rekening, zorgt voor 11% van het bouwafval en stoot 40% van de CO2 uit. Massahoutbouw draagt eraan bij de klimaatjanboel aanzienlijk terug te dringen.

Daarnaast heeft massahoutbouw nog tal van andere voordelen: duurzame herkomst, oneindige beschikbaarheid, prefabricage, flexibiliteit, herbruikbaarheid, losmaakbaarheid, circulariteit, beter binnenklimaat, bevordering gezondheid enzovoorts. Om in deze modernste vorm van houtbouw met kruislaaghout, vaak in combinatie met gelamineerd hout en gelamineerd fineerhout, te kunnen werken, is wél kennis van zaken nodig.

Twee theorie-, twee praktijkdagen

In dit kennisgat voorziet de 4-daagse cursus Kruislaaghout van de houtexperts Evan Buytendijk (Ingenieursbureau Evan Buytendijk) en Hans de Groot (Taalkwadratuur). Het cursusprogramma kent vele onderwerpen: geschiedenis, houtsoorten/-producten, technische eigenschappen, geluid, brand, verbindingstechnieken, bouwsystemen, lca’s e.d.

Er zijn twee theorie- (Hotel Jakarta Amsterdam) en twee praktijkdagen (KLH-fabriek van Derix in Duitsland) c.q. excursies langs vijf projecten in Amsterdam). Docenten zijn houtconstructeurs, architecten, houtbouwers en de organisatoren zelf. Cursisten zijn architecten, constructeurs, aannemers, houtbouwers, projectontwikkelaars, woningcorporaties e.d. Zij waardeerden de drie cursusgangen in 2021 met een hoge 8!

Nieuwe cursussen Kruislaaghout in 2022

Voor 2022 staan twee nieuwe cursussen gepland:

  1. Donderdagen 17, 24, 31 maart, 7 april 2022
  2. Donderdagen 22, 29 september, 6, 13 oktober 2022.

De cursus (theoriedagen) wordt gegeven in Hotel Jakarta, Javakade 766, 1019 SH Amsterdam. Hotel Jakarta is uitstekend OV-bereikbaar (vlak bij Amsterdam-CS). Architecten en constructeurs kunnen punten behalen bij de BNA c.q. het Constructeursregister.

De cursuskosten bedragen € 1.545,-, excl. btw. Zie het volledige programma, overige informatie en inschrijfformulier op www.cursusklh.nl.

N.B. De eerste cursus van maart/april 2022 is al voor twee derde volgeboekt. Wees er dus razendsnel bij!

Gerelateerde artikelen:

Interesse in Kruislaaghout?

Neem dan snel contact op en schrijf u in

Wij reageren binnen 24 uur!