FSC® en PEFC Groepscertificering van Houthandel De Graafschap in Didam

 
FSC® en PEFC Groepscertificering van Houthandel De Graafschap in Didam

In het pittoreske Didam, gelegen in de prachtige regio De Graafschap in Nederland, heeft een opmerkelijke transformatie plaatsgevonden bij Houthandel De Graafschap. Deze historische houthandel, diep geworteld in de lokale gemeenschap, heeft zich toegewijd aan het bevorderen van duurzaam bosbeheer door zich te laten certificeren onder het groepscertificaat van IEB volgens de strenge normen van zowel het Forest Stewardship Council (FSC) als het Programme for the Endorsement of Forest Certification (PEFC).

Deze certificeringen markeren een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van Houthandel De Graafschap en tonen hun toewijding aan het behoud van onze bossen en het milieu.

Geschiedenis van Houthandel De Graafschap

Houthandel De Graafschap heeft al generaties lang houtproducten geleverd aan zowel particulieren als bedrijven in de regio. De wortels van de onderneming gaan terug tot ver in de 20e eeuw, toen Didam en de omliggende gebieden afhankelijk waren van hout voor bouwprojecten, meubels en brandstof. Door de jaren heen heeft het bedrijf zich aangepast aan veranderende tijden en technologieën, maar de passie voor kwaliteit en ambachtelijk vakmanschap is altijd blijven bestaan.

Een Duurzame Visie

In een tijd waarin duurzaamheid en milieubewustzijn steeds belangrijker worden, besloot Houthandel De Graafschap een stap verder te gaan en zich te richten op duurzaam bosbeheer. Dit houdt in dat het hout dat ze gebruiken afkomstig is uit bossen die op een verantwoorde en ecologisch vriendelijke manier worden beheerd. Het bedrijf streeft naar een evenwicht tussen de houtkap en het behoud van biodiversiteit en gezonde ecosystemen.

Toekomst van Houthandel De Graafschap

Met het FSC- en PEFC-groepscertificaat in hun arsenaal is Houthandel De Graafschap goed voorbereid op de toekomst. Ze blijven streven naar innovatie en duurzaamheid in hun bedrijfspraktijken, waarbij ze klanten hoogwaardige houtproducten bieden die niet alleen mooi en functioneel zijn, maar ook de planeet beschermen.

Deze transformatie naar duurzaam bosbeheer is niet alleen goed voor Houthandel De Graafschap, maar ook voor de lokale gemeenschap en de wereldwijde inspanningen om onze bossen te behouden. Het toont aan dat traditionele bedrijven kunnen evolueren en een positieve impact kunnen hebben op het milieu.

In Didam, de Graafschap en ver daarbuiten is Houthandel De Graafschap nu synoniem met duurzaamheid, kwaliteit en verantwoord ondernemen. Het is een inspirerend voorbeeld voor andere bedrijven die willen bijdragen aan een groenere toekomst voor ons allemaal.

Gerelateerde artikelen:

Wilt u informatie over Groepscertificering?

Neem dan hieronder contact op.

Wij reageren binnen 24 uur!

Of neem contact op met een consultant