IEB omarmt avontuur bij Apenheul

 
IEB omarmt avontuur bij Apenheul

Apeldoorn, 26-9-2023 - Apenheul verwelkomde vorig jaar een spannende toevoeging aan haar park: het Avonturenpad. Dit betoverende stukje natuur biedt bezoekers, en vooral kinderen, de kans om te spelen in het water en bijzondere plekjes te ontdekken, waaronder een unieke wandeling onder een waterval. Dit avontuur zou echter niet mogelijk zijn geweest zonder de sponsering van Ingenieursbureau Evan Buytendijk.

Niet alleen heeft Evan Buytendijk een geldelijke donatie gedaan, maar ze hebben ook hun expertise op het gebied van hout ingezet. Het bureau voerde een houtinspectie uit en gaf waar nodig advies, wat heeft bijgedragen aan de realisatie van dit betoverende pad. Deze opmerkelijke samenwerking tussen Evan Buytendijk en Apenheul belooft een geweldige toevoeging te zijn voor alle natuurliefhebbers die op zoek zijn naar avontuur.

Duurzaamheid in het Hart van het Avonturenpad: FSC-gecertificeerd hout

Een cruciaal aspect van het Avonturenpad in Apenheul is het gebruik van FSC-gecertificeerd Massaranduba-hout uit Brazilië en Okan-hout uit Afrika. Dit besluit benadrukt de toewijding van Apenheul aan duurzaamheid en verantwoord bosbeheer.

Het hout staat bekend om zijn ongeëvenaarde duurzaamheid en wordt vaak gebruikt voor buitenconstructies vanwege zijn natuurlijke weerstand tegen rot en insecten. Door FSC-gecertificeerd hout te selecteren, verzekert Apenheul zich ervan dat het hout afkomstig is uit bossen die worden beheerd volgens de strikte normen van het Forest Stewardship Council. Dit betekent dat het bosbeheer in Brazilië en Afrika zorgvuldig wordt uitgevoerd om ecosystemen te behouden, inheemse rechten te respecteren en de lange-termijngezondheid van de bossen te waarborgen.

Door voor FSC-gecertificeerd hout te kiezen, laat Apenheul zien dat ze niet alleen streven naar een betoverende ervaring voor hun bezoekers op het Avonturenpad, maar ook een verantwoordelijkheid nemen voor het behoud van de wereldwijde bossen en het bevorderen van duurzaamheid in de houtindustrie. Het resultaat is een avontuur dat niet alleen boeiend is, maar ook bijdraagt aan een gezondere planeet.

Bezoek Apenheul en ontdek het Avonturenpad. Het is een avontuur dat u niet wilt missen!

Meer informatie?

Vul het onderstaande formulier in voor meer informatie.

Wij reageren binnen 24 uur!

Of neem contact op met een consultant