Burned Wood behaalt felbegeerde certificering

 
Burned Wood behaalt felbegeerde certificering

Twee keurmerken die de duurzaamheid en verantwoordelijkheid van houtproductie benadrukken. Met een wortel in de oude Japanse Yakisugi-techniek, bekend om het verduurzamen van hout door middel van gecontroleerde oppervlakteverbranding, staat Burned Wood voor exclusiviteit, kwaliteit en betrouwbaarheid. Opgericht door de broers Koen en Thijs ter Denge, heeft Burned Wood sinds 2014 een indrukwekkende groei doorgemaakt. Van het verfijnen van hun productieproces tot de uitbreiding van het assortiment met diverse soorten gebrand hout, waaronder Radiata Pine, Accoya, Essen en Douglas. De producten variëren van volledig zwart tot craquelé, met elk een eigen unieke uitstraling en duurzaamheid die de tand des tijds kan doorstaan. Het bedrijf biedt klantspecifieke oplossingen aan, waarbij ze de wensen van de klant nauwgezet integreren in de eindproducten.

De FSC-certificering is bijzonder significant omdat het staat voor Forest Stewardship Council, een organisatie die verantwoord bosbeheer wereldwijd promoot. Dit houdt in dat voor elk gebruikte boom, er verantwoorde herbeplanting plaatsvindt. Het PEFC-keurmerk, oftewel Programme for the Endorsement of Forest Certification, onderstreept ook de duurzame praktijken van Burned Wood, met een nadruk op het behoud van bossen en het welzijn van de gemeenschappen die daarvan afhankelijk zijn. Deze certificeringen zijn niet alleen een bewijs van de betrokkenheid bij milieuverantwoordelijkheid maar versterken ook de positie van Burned Wood in de markt als een bedrijf dat hoogwaardige en duurzame houtproducten levert.

Voor bedrijven die ook geïnteresseerd zijn in deze prestigieuze milieukeurmerken, kan Ingenieursbureau Evan Buytendijk (IEB) helpen bij het snel en eenvoudig behalen van dergelijke certificeringen. IEB biedt diensten aan voor FSC-certificering en begeleidt bedrijven door het gehele proces om te zorgen dat zij aan de internationale standaarden voor verantwoord bosbeheer en de keten van custodia voldoen.

Met de nieuwe mijlpalen die Burned Wood bereikt heeft, benadrukt het bedrijf zijn betrokkenheid bij milieuvriendelijke en duurzame praktijken in de bouwsector. Het laat zien dat traditionele technieken succesvol kunnen worden gecombineerd met moderne zakelijke verantwoordelijkheden, en opent nieuwe deuren voor innovatie in de hout- en bouwsector

Wilt u informatie over certificering?

Neem dan hieronder contact op.

Wij reageren binnen 24 uur!

Of neem contact op met een consultant