Good & Mojo schijnt licht op duurzaamheid met FSC-certificering

 
Good & Mojo schijnt licht op duurzaamheid met FSC-certificering

In de steeds veranderende wereld van design en duurzaamheid heeft het in Amsterdam gevestigde verlichtingsmerk Good & Mojo een opmerkelijke mijlpaal bereikt. Hun recente verkrijging van de FSC-certificering bevestigt niet alleen hun toewijding aan duurzaamheid, maar sluit ook perfect aan bij hun kernmissie en visie.

Good & Mojo, een merk onder de paraplu van it’s about RoMi, is sinds 1993 een belangrijke speler in de interieurbranche. Hun reis van het vervaardigen van een enkele biologisch afbreekbare lamp tot het lanceren van de eerste volledig duurzame verlichtingscollectie toont een standvastige toewijding aan milieubewustzijn en innovatief ontwerp. De ethos van het merk draait om het gebruik van duurzame materialen zoals bamboe, kurk, gerecycled glas en autobanden om hun unieke verlichtingsoplossingen te creëren.

Good and Mojo FSC gecertificeerd

De FSC-certificering is een getuigenis van de verantwoorde bosbeheerpraktijken van Good & Mojo, waarbij de nadruk ligt op het gebruik van materialen die positief bijdragen aan de gezondheid van de planeet. Deze prestatie maakt deel uit van hun bredere initiatief om de duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties te ondersteunen, waaronder schone zonne-energie, circulaire economie en herbebossing.

Met hun toewijding aan ‘do good’ heeft Good & Mojo ook partnerschappen aangegaan met de WakaWaka Foundation en Eden Reforestation Projects, waardoor ze aanzienlijk bijdragen aan het voorzien van schone zonne-energie aan gemeenschappen zonder stroomvoorziening en het planten van meer dan 150.000 bomen sinds 2019. Hun ambitieuze doel is om tegen 2030 20.000 gezinnen te helpen en 500.000 bomen te planten, wat hun diepgaande toewijding onderstreept om een positieve impact te maken op zowel mensen als de planeet.

De begeleiding van Ingenieursbureau Evan Buytendijk (IEB) bij het verkrijgen van de FSC-certificering onderstreept de effectiviteit van groepscertificering bij het stroomlijnen van het certificeringsproces voor bedrijven zoals Good & Mojo. Groepscertificering biedt tal van voordelen, waaronder verlaagde kosten en administratieve lasten, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor bedrijven die hun duurzame praktijken snel en efficiënt willen certificeren. De FSC-certificering van Good & Mojo en hun aansluiting bij het groepscertificaat van IEB verbeteren niet alleen hun duurzaamheidsreferenties, maar dienen ook als een baken voor de industrie, anderen inspirerend om hun voetstappen te volgen naar een duurzamere toekomst.

Gerelateerde artikelen:

Wilt u informatie over Groepscertificering?

Neem dan hieronder contact op.

Wij reageren binnen 24 uur!

Of neem contact op met een consultant