FSC® Groepscertificering Houtbouw van Lingen in Kollumerzwaag

 
FSC® Groepscertificering Houtbouw van Lingen in Kollumerzwaag

Houtbouw van Lingen, gevestigd in Kollumerzwaag, staat bekend om zijn kwalitatief hoogwaardige en veelzijdige houtconstructies. Vanaf vandaag heeft het bedrijf een nieuwe mijlpaal bereikt door FSC-certificering te verkrijgen onder het groepscertificaat van IEB. Deze certificering benadrukt hun toewijding aan duurzaamheid en verantwoord bosbeheer.

Onder leiding van Wiebe van Lingen heeft het bedrijf een indrukwekkende groei doorgemaakt, onder andere resulterend in de bouw van een nieuw bedrijfspand. Duurzaamheid is een kernaspect van hun bedrijfsvoering. Met de FSC-certificering verzekert Houtbouw van Lingen zich ervan dat het gebruikte hout afkomstig is uit bossen die beheerd worden met respect voor de natuur, de lokale bevolking en de economie.

Het assortiment van het bedrijf is breed en omvat alles van eenvoudige tuinhuisjes tot complexe projecten zoals luxe overkappingen en geïsoleerde kinderdagverblijven. Recent heeft het bedrijf geïnvesteerd in geavanceerde, computergestuurde machines, wat bijdraagt aan een efficiënter productieproces met minder afval. Hun gebruik van onderhoudsvriendelijke houtsoorten zoals VäriWood, een gecoat vurenhout dat tot 15 jaar onderhoudsvriendelijk blijft, weerspiegelt ook hun toewijding aan duurzaamheid.

De samenwerking met bouwbedrijven, hoveniers en bestratingsbedrijven stelt Houtbouw van Lingen in staat om volledige tuinprojecten te realiseren. De focus op kwaliteit en duurzaamheid maakt hen een gewilde partner voor zowel particuliere als zakelijke klanten.

Met de FSC-certificering toont Houtbouw van Lingen aan dat het zich niet alleen inzet voor het leveren van kwalitatief hoogwaardige producten, maar ook voor het behoud van het milieu en het bevorderen van duurzame bosbouwpraktijken. Voor meer informatie over hun duurzame praktijken en projecten, bezoek www.houtbouwvanlingen.nl of hun showterrein in Kollumerzwaag.

Gerelateerde artikelen:

Wilt u informatie over Groepscertificering?

Neem dan hieronder contact op.

Wij reageren binnen 24 uur!

Of neem contact op met een consultant