Nieuw FSC mix label

 
Nieuw FSC mix label

Vanaf 30 juni 2024 schakelen we over naar een nieuw FSC Mix label. Het bestaande FSC Mix label(links afgebeeld) wordt vervangen door het vernieuwde ontwerp (rechts afgebeeld).

Het nieuwe label, gelanceerd in januari 2022, bevat de bijgewerkte slogan ‘supporting responsible forestry’ in plaats van het oudere ‘from responsible sources’. Deze verandering komt voort uit de herziene standaard STD-FSC-50-001 v2-1

Certificaathouders kunnen tot en met 30 juni 2024 beide FSC Mix labels gebruiken. Gedurende deze overgangsperiode van 2,5 jaar, startend op 1 januari 2022, zijn beide FSC Mix labels toegestaan en beschikbaar via het FSC Trademark Portal. Vanaf 1 juli 2024 zal alleen het nieuwe label gebruikt mogen worden.

Aanbevelingen voor het labelgebruik:

  • Voor producten geproduceerd vóór 1 juli 2024 die ook na deze datum verkocht worden, adviseren wij het nieuwe label te gebruiken.
  • Producten die na 30 juni 2024 geproduceerd worden, moeten het nieuwe label dragen.
  • Voorraad met het oude logo mag nog verkocht worden na deze datum, onder toezicht van de certificeerders.

Bekijk ook dit factsheet voor meer informatie

Wanneer gebruik je het FSC MIX label?

Het FSC MIX label wordt gebruikt op producten die zijn gemaakt van een combinatie van verschillende bronnen. Dit kan hout zijn uit FSC-gecertificeerde bossen, gerecycled materiaal en gecontroleerd hout. Dit label is een garantie dat het hout of papier in het product op een verantwoorde manier is verkregen, zonder schade aan het milieu of de mensen die ervan afhankelijk zijn.

  1. Combinatie van Bronnen: Gebruik het FSC MIX label als het product hout bevat dat afkomstig is uit meerdere bronnen. Dit kunnen FSC-gecertificeerde bossen, gerecycled materiaal en gecontroleerd hout zijn.

  2. Voldoen aan FSC-criteria: Elk onderdeel van het product moet voldoen aan de eisen van de Forest Stewardship Council (FSC). Dit betekent dat het hout is verkregen op een manier die zorgt voor het behoud van bossen en respect voor de rechten van lokale gemeenschappen.

  3. Controle en Transparantie: Zorg ervoor dat het hele productieproces, van bos tot eindproduct, transparant en controleerbaar is. Alleen dan mag het FSC MIX label worden gebruikt.

  4. Duurzaamheidsdoelen: Gebruik dit label als het product bijdraagt aan duurzaamheidsdoelen van jouw bedrijf en voldoet aan de vraag van consumenten naar milieuvriendelijke producten.

Kortom, het FSC MIX label is er voor producten die verantwoord geproduceerd hout en papier bevatten, afkomstig uit een mix van duurzame bronnen. Het is een duidelijke indicatie dat je kiest voor een product dat helpt bij het behoud van onze bossen en het welzijn van de mensen die ervan afhankelijk zijn.

Neem contact op met IEB voor ondersteuning

Gerelateerde artikelen:

Wilt u informatie over FSC-certificering?

Neem dan hieronder contact op.

Wij reageren binnen 24 uur!

Of neem contact op met een consultant