Corona en mogelijkheden

Ondanks de coronacrisis zijn er nog steeds mogelijkheden om je bedrijf in deze periode staande te houden. Naast mogelijkheden kennen we ook saamhorigheid, fijne reacties en veel begrip voor elkaar. Een ieder beschikt over een groot aanpassingsvermogen en bedenken we creatieve oplossingen.
Deze crisis leert ons waarde te hechten aan de belangrijkste aspecten in het leven: gezondheid, veiligheid en duurzaamheid. Aannemelijk is dat bedrijven anders gaan denken over hun waardeketen. Kosten en efficiency zullen minder prioriteit krijgen. Daarentegen zal door de toegenomen bewustwording sociale, ecologische en economische (ofwel: people, planet en profit) waarden verhogen.

Certificering maakt het onderscheid

Ondernemers zullen de taak en plicht voelen om verantwoord te ondernemen. Ook particuliere klanten zullen duurzaamheid een warm hart toedragen. Met je FSC® en/of PEFC™ certificering heb jij een streepje voor op niet gecertificeerde bedrijven.
Hier volgen enkele tips om het meeste uit uw certificering te halen.

? Gebruik het FSC® en PEFC™ logo
Er zijn veel mogelijkheden voor het gebruiken van de logo’s en trademarks. De logo’s van zowel FSC® als PEFC™ zijn te verdelen in:

1) on-product
Alleen CoC gecertificeerde bedrijven (en boseigenaren/beheerders) mogen on-product logo’s toepassen op hun producten. Met het on-product logo laat je zien dat de grondstoffen die in het product verwerkt zijn, afkomstig zijn uit gecertificeerde bossen of van gerecyclede en/of gecontroleerde bronnen. Hiermee kunnen consumenten bewust kiezen voor producten uit duurzaam beheerd bos.

2) promotioneel
Overweeg ook het gebruik van de trademarks op zoveel mogelijk bedrijfsmateriaal, om uw gecertificeerde status uit te dragen. Waarom zou u niet het FSC® of PEFC™-logo gebruiken op uw briefpapier, emailhandtekening, facturen, productcatalogi, prijslijsten en jaarverslagen?

? Gebruik de Toolkits
Met de handige toolkits van zowel FSC® en PEFC™ kunt u uw eigen labels (logo’s) downloaden via de labelgenerator. Het systeem plaatst automatisch de juiste FSC en/of-keurmerk-licentiecode in het label en voldoet aan de gestelde grafische eisen. Ook kun je voorkeuren aangeven als kleur, lay-out, taal etc.. Een kind kan de was doen!
Inloggegevens (wanneer je deze niet in bezit hebt) voor de FSC® labelgenerator kun je bij ons opvragen: [email protected]
Inloggegevens (wanneer je deze niet in bezit hebt) voor de PEFC™ labelgenerator kun je opvragen bij: [email protected]

FSC trademark gids
PEFC trademark guide

Naast de labelgenerator biedt de toolkit van FSC nog meer mogelijkheden. Om de marketing toolkit te ontdekken check:
FSC Marketing toolkit

? Gebruik uw nieuwsbrief
Maakt u gebruik van een nieuwbrief? Dan kunt u deze gebruiken voor promotie van uw FSC® en/of PEFC™ certificering. U kunt er bijvoorbeeld een korte tekst in opnemen of slechts de zin ‘vraag naar onze FSC® en/of PEFC™ gecertificeerde producten’. Of neem nieuws en artikelen erin op die uw gecertificeerde producten promoten.

? Vertel uw verhaal!
Veel groepsleden brengen een persbericht uit op het moment dat zij gecertificeerd zijn. Super! Maar een vervolg is ook zeker aan te raden. Gebruik bijvoorbeeld de aanleiding wanneer u uw gecertificeerde-producten-assortiment uitbreidt. Of vertel over uw aanleiding tot certificering. Wees trots op uw certificering, u draagt namelijk actief bij aan duurzaam bosbeheer! Een persbericht kunt u ook delen op Linkedin, Facebook, Twitter etc.. Vergeet vooral niet om @EvanBuytendijk @ingenieursbureauEvanBuytendijkBV te taggen. Wij helpen u bij het promoten van uw berichten.

Diensten

Klik op een cursus
en meld je direct aan ani-arrow.png

CURSUSAANBOD

Back to top