Groepscertificering

 
Groepscertificering

Ingenieursbureau Evan Buytendijk is specialist in groepscertificering voor de keurmerken van FSC® en PEFC voor het stimuleren van het gebruik van hout dat komt uit duurzaam beheerde bossen (duurzaam bosbeheer).

Wilt u ook het keurmerk van FSC en/of PEFC uitdragen dankzij het certificaat van IEB? Al meer dan 300 bedrijven gingen u voor!

We helpen onze leden om de voorschriften voor groepscertificering van het FSC en PEFC keurmerk in hun bedrijf te implementeren. Onze consultants bechikken over diepgaande expertise en vaardigheden. Deze zijn van grote waarde voor onze groepsleden om de eisen van het keurmerk op een eenvoudige en effectieve manier in de praktijk te brengen.

Wat is groepscertificering?

Groepscertificering voor FSC en PEFC is een Chain of Custody certificaat dat kleine en middelgrote bedrijven in staat stelt op relatief eenvoudige en betaalbare wijze het FSC of PEFC keurmerk te gebruiken om hout of houtachtige producten uit duurzaam beheerde bossen te verhandelen.

Het groepscertificaat wordt beheerd door Ingenieursbureau Evan Buytendijk.

Wat zijn de voordelen van FSC® en of PEFC groepscertificering voor een bedrijf dat handelt in hout of houtachtige producten?

De voordelen van groepscertificering voor FSC® en of PEFC zijn:

  • Kostenbesparend: Groepscertificering vermindert de kosten die bij bijvoorbeeld individuele certificering onvermijdbaar zijn. In plaats van elk lid afzonderlijk te certificeren, deelt de groep de kosten voor certificering, inspecties en audits.
  • Technische ondersteuning en begeleiding van leden om aan de normen voor groepscertificering van het keurmerk te voldoen. Denk aan training, advies en documentatie.
  • Snelle en eenvoudige certificering: Wanneer de agenda’s het toelaten is groepscertificering al mogelijk binnen 2 tot 4 weken.

Voor wie is groepscertificering bestemd?

Het groepscertificaat van het FSC keurmerk is er voor bedrijven met minder dan 15 FTE in dienst. Inleners, ZZP’er e.d. worden hier niet bij meegerekend. Bedrijven met meer dan 15 FTE in dienst komen in aanmerking voor individuele certificering, projectcertificering of multisite certificering.

Ons groepscertificaat van PEFC is er voor bedrijven met maximaal 50 FTE in dienst of een maximale jaaromzet van negen miljoen Zwitserse Frank (ongeveer 7,5 miljoen Euro). Bedrijven die niet voldoen aan deze voorwaarde komen in aanmerking voor individuele certificering of multisite certificering.

FSC-groepscertificaat van IEB
PEFC-groepscertificaat van IEB

Gerelateerde artikelen:

Groepscertificering aanvragen?

Binnen 2-4 weken geregeld!

Wij reageren binnen 24 uur!

Of neem contact op met een consultant