PEFC™ certificering

Het internationale PEFC™-keurmerk garandeert dat hout- en papierproducten afkomstig zijn uit een duurzaam beheerd bos, waarbij evenveel aandacht is voor people, planet & profit. PEFC™ heeft als doel dat alle bossen ter wereld duurzaam beheerd worden.

PEFC™ van bos tot en met eindproduct
Door certificering van bosbeheer laten boseigenaren zien dat zij hun bos duurzaam beheren volgens de eisen van PEFC™. Uit een gecertificeerd bos wordt PEFC™ gecertificeerd hout geoogst. PEFC™ CoC gecertificeerde bedrijven in de keten verwerken het hout (en papier) met het PEFC™-keurmerk in producten als tijdschriften, boeken, kopieerpapier, tuinhout, bouwhout, laminaatvloeren en tal van andere producten. Zij mogen het logo dan ook op het product plaatsen.

U mag dus alleen PEFC™ gecertificeerde/gelabelde producten (door)verkopen als u in het bezit bent van een PEFC™ C-o-C certificaat. IEB kan u hierbij begeleiden.

Certificering: wat moet er allemaal gebeuren?
Het in kaart brengen en handhaven van procedures, het bijhouden van het handboek, het instrueren van interne betrokkenen: bij een certificering komt heel wat kijken. Vooraf stellen we een duidelijk plan van aanpak op. Aan de hand hiervan doorlopen we het certificeringstraject binnen een korte periode. Uw eigen input is hierbij belangrijk!

Neem voor meer informatie contact met ons op via het contactformulier.

Lees het 8-stappenplan van PEFC